Читај ми

60. МЕЂУНАРОДНА БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА КРОЗ СРБИЈУ ЗАВРШЕНА У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је завршници Међународне бициклистичке трке кроз Србију. Том приликом, проглашени су најбољи такмичари. Укупни победник трке је члан словачке Дукле Мартин Харинг, док је у последњој етапи од Зрењанина до Новог Сада тријумфовао репрезентативац Србије Душан Рајовић.

Јубиларна, 60. по реду трка стартовала је 31. августа, у Источном Сарајеву. Прва, уједно и најтежа етапа трке возила се од Јахорине до Златибора, друга такође брдска, од Мионице до Пожаревца, док се трећа, спринтерска деоница возила од Зрењанина и завршила у Новом Саду, овогодишњем домаћину последње етапе и завршнице трке.

- У дугој традицији ове трке, наш град је већ девет пута био домаћин етапе. Ми препознајемо значај и традицију ове манифестације, највеће и најзначајније бициклистичке трке у овом делу Европе и са великим задовољством смо је подржали- рекао је Огњен Цвјетићанин и изразио задовољство што је упркос изазовима које намеће пандемија вируса Covid-19, у трци учествовао велики број такмичара из целог света што представља изузетну промоцију Србије и Новог Сада.

Директор трке Владимир Куваља је изразио задовољство због успешно организоване трке и добре сарадње са Градом Новим Садом. Он је истакао да је интересовање за учешће, упркос пандемији било велико и да је у трци учествовало 110 сениорских такмичара из 25 европских и светских земаља.

- У времену када је 70 посто трка, овог типа у Свету отказано, ми смо реализовали једну од најуспешнијих и веома сам поносан због тога. Дошле су нам екипе из Шпаније, Пољске, Русије и могу да кажем да, од 2013. године нисмо имали тако квалитетну трку. Бициклистички маратон се наставља већ сутра када стартује 14. Међународна трка Београд – Бањалука, у оквиру које ће стотинак возача, за четири дана прећи 610 километара– објаснио је Владимир Куваља.

Трка кроз Србију део је „Еurope tour“ светског међународног календара Светске бициклистичке федерације.

Нови Сад, 3. септембар 2020. године